Voor een betrokken samenleving

Over ASD heerde

De Adviesraad Sociaal Domein is een onafhankelijke stichting, die gevraagd en ongevraagd advies uitbrengt aan het college van Burgemeester en Wethouders (B en W) van de gemeente Heerde over alle mogelijke onderwerpen in het sociaal domein.

Hier vindt u de vacature(s).

De Adviesraad Sociaal Domein (ASD)is een belangrijke partner van de gemeente Heerde als het om het advies over beleid en de uitvoering van beleid in het sociaal domein gaat.

VACATURE(S) 

In verband met het bereiken van de maximale zittingstermijn komen er regelmatig plaatsen beschikbaar voor nieuwe leden. Enthousiaste, nieuwsgierige en gedreven mensen met een brede belangstelling voor maatschappelijke vraagstukken worden daarom gevraagd te solliciteren.

Wat houdt het in:

  • Je maakt deel uit van een groep van 12 enthousiaste Heerdenaren die per 4 leden verdeeld zijn over de beleidsvelden Jeugdwet, Participatiewet en Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo2015). 
  • Je zet je in voor gemeentelijk beleid dat aansluit bij wat mensen nodig hebben op het gebied van welzijn, zorg, jeugdhulp, werk, inkomen, wonen, participatie en leefbaarheid. 
  • Je geeft daarover advies aan het College van burgemeester en wethouders zodat de inwoners van Heerde de hulp en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. 
  • Je denkt mee over zaken die anders kunnen en gaan in gesprek met inwoners over de gevolgen van het gemeentelijk beleid in hun dagelijks leven. 
  • Je werkt mee aan een samenleving waarin iedereen gehoord wordt en iedereen er toe doet. 

Vanuit de ASD wordt gelegenheid geboden scholing te volgen en congressen en bijeenkomsten te bezoeken. De ASD vergadert als regel 8 keer per jaar. Daarnaast komen de leden per beleidsveld een paar maal per jaar bijeen en richten zij zich vooral op nauw contact met de achterban. Het lidmaatschap van de ASD is op basis van vrijwilligheid. Er is wel sprake van een kleine vergoeding. 

Heeft u interesse om in de Adviesraad zitting te nemen dan zien we uw reactie met belangstelling tegemoet. 

U kunt zich richten tot de voorzitter van de Adviesraad Sociaal Domein, dhr. J.G. Jansen, Vosbergerweg 29, 8181 JK Heerde, telefoon: 06-12067124 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) Bij hem kunt u ook met vragen terecht.